wbc bestand

VRAGEN EN ANTWOORDEN

 
Nieuwe licentie aanschaffen
U kunt kiezen uit Online licentie afhandeling (gratis) òf werken met een dongle (prijs 30 Euro excl. btw). Online afhandeling is inmiddels de standaard.
Met een dongle kunt u van de ene naar de andere computer (één tegelijk) om met V-Ray te werken, indien u daar in ieder geval ook het 3D programma hebt geïnstalleerd.
Met de online afhandeling bent u gebonden aan één computer, waar V-Ray op draait.
 
Bestaande licentie Upgraden
Upgrades kunnen alleen met de dongle worden uitgevoerd voor de licentie afhandeling. Dus online licentie afhandeling is niet mogelijk.
 
 
Is er een netwerklicentie beschikbaar?
Ja, de standaard licentie kan door iedereen in uw bedrijf in "de cloud" gebruikt worden en is niet persoonlijk. U deelt de logingegevens van een account.
 
 
Hoe werkt V-Ray Swarm?
V-Ray Swarm dient op elke machine die wordt ingezet bij het netwerk-renderen te worden geïnstalleerd. Vervolgens kunt u deze V-Ray Swarm activeren in de rendering-instellingen van V-Ray voor Revit.
 
 
Werkt de V-Ray Swarm ook over internet?
Nee, de computers dienen in hetzelfde LAN te staan.
 
 
Wat zijn Render Nodes?
Eén render node staat gelijk aan één extra machine die kan worden ingezet tijdens het netwerk rendering. Hoe meer render nodes u ontvangt bij uw licentie, des te meer machines kunnen worden ingezet bij netwerk rendering
 
 
Kan ik machines in het netwerk mee laten renderen?
Ja, dat kan. Het idee achter netwerk rendering is dat de processorkracht van meerdere machines worden gecombineerd om zo het renderen te versnellen. V-Ray verdeeld dan het renderproces op in kleine datapakketjes, die via het netwerk worden verspreid naar de verschillende machines. De pakketjes worden vervolgens omgerekend tot pixels en weer - via het netwerk - teruggestuurd naar V-Ray. In V-Ray for Revit kan dat via de Swarm waarmee render nodes gedeeld kunnen worden.
 
 
Waar kan ik de V-Ray Express tools vinden?
 
De V-Ray Express tools zijn een set materialen, omgevingen, studios en lichten die klaar zijn voor gebruik met V-Ray. U kunt de Express Tools apart installeren. Download het V-Ray Express Tools installatiebestand in de Download Sectie of op de Chaosgroup website (log in met de inloggegevens die u kreeg bij aankoop van V-Ray).
 
Op Mac? Klik hier voor de V-Ray Express Tools installatie-instructies.
 
Let goed op tijdens de installatie, in welke map ze geïnstalleerd worden. Deze map dient overeen te komen met de versie van SketchUp waarin u V-Ray gebruikt. De installer kiest niet in alle gevallen automatisch de juiste map.
 
Na het correct installeren van de V-Ray Express Tools kunt u de materialen het dropdown menu in [Mac:] het kleuren palet > baksteen icoon. [Windows:] het materialen venster. Ze kunnen worden herkend aan de naam die start met VFS_.
 
Evenzo kunt u de omgevingen, studios en studioverlichtingen vinden in de componentenbrowser. Klik het pijltje recht van het zwart/witte huis-icoontje. In de lijst kiest u het tweede item: "Components". Dit refereert naar een map op uw computer waar de V-Ray componentenmap aan toegevoegd is. U zult deze map nu terugvinden in uw componentenvenster; hij heet "V-Ray Components".
 
 
Hoe installeer ik de V-Ray for SketchUp Express Tools op Mac
 
Download het V-Ray Express Tools installatiebestand in de Download Sectie
Open het installatiebestand
Als u gevraagd wordt het openen te bevestigen, doe dit dan. Mocht u een melding krijgen dat het bestand uit een onbekende bron komt, klik dan met rechts op het installatiebestand en kies voor "Open". Bevestig dan het openen.
Voer uw Mac account wachtwoord in
In het Welkom Scherm klikt u op de Next knop
Selecteer beide items, Components en Materials
Klik op de Next knop
Zorg dat het installatiepad er zo uit ziet (gebruik evt Copy/Paste):
/Applications/SketchUp 2016/SketchUp.app/Contents/Resources/Content
Klik op de Next knop
Klik op de Next knop om de installatie te starten
Klik op de Finish knop wanneer de installatie afgerond is
 
* Indien u een andere versie van SketchUp heeft of u heeft SketchUp op een andere locatie geinstalleerd, past u het URL pad dan aan.
 
 
Zit er in V-Ray een objectenbibliotheek?
Ja, die wordt er bij geleverd. De objectenbibliotheek bevat HDRI-domes, studio-omgevingen en studio-licht-setups. Daarnaast, als u V-Ray for SketchUp gebruikt, dan heeft u met het 3D Warehouse een ongekende bron van objecten die u tegelijk met uw ontwerp mee kunt renderen. De objectenbibliotheek maakt deel uit van de V-Ray Express tools, en kunt u downloaden van de Chaosgroup website, door in te loggen met dezelfde gegevens als die u gebruikt voor het downloaden van V-Ray zelf.
 
 
Zit er in V-Ray een materialenbibliotheek?
Ja, die wordt er bij geleverd. De materialenbibliotheek bevat een heleboel materialen, zoals bijvoorbeeld autolak, metalen, kostbare stenen, velours, verscheidene bouwmaterialen en nog veel meer. De materialenbibliotheek maakt deel uit van de V-Ray Express tools, en kunt u downloaden van de Chaosgroup website, door in te loggen met dezelfde gegevens als die u gebruikt voor het downloaden van V-Ray zelf.

 

Daarnaast is er nu de mogelijkheid van VRscans.
 
 
VRLService gedraagt zich vreemd op MAC
 
Op sommige MAC systemen, wanneer de V-Ray dongle niet ingeplugd is, start en sluit het programma VRLService steeds.
 
Dit probleem kan als volgt verholpen worden:
 
Draai de installatie van V-Ray voor SP2 opnieuw en zet bij de laatste stap de optie "Register V-Ray license server as service" uit. Per standaard is deze optie aangevinkt.
Download daarna de licentieserver als aparte installatie van hier: http://www.chaosgroup.com/en/2/downloads.html?s=v-ray-license-server. Merk op dat je eerst moet inloggen op de Chaosgroup website.
Installeer de V-Ray license server en start hem vanaf hier: /Applications/ChaosGroup/VRLService/snow_leopard_x86/bin/vrlservice.app
 
 
Distributed Rendering Spawner instellen
http://design8.nl/nl/hulp/v-ray/1014-vray-drs
 
 
 
Upgrade bestellen
Gelieve een WBC bestand van uw huidige dongle meesturen bij bestelling
 
Hoe maak ik een WBC bestand van mijn V-Ray dongle?
 
1. Zorg ervoor dat de dongle in de computer of server gestoken is
 
2. Zorg ervoor dat de V-Ray license server op de machine draait waar de dongle in steekt
 
3. Open een browser venster (bijvoorbeeld in Firecfox, Safari, Chrome, ...)
 
4. Typ in de adresbalk:
http://localhost:30304/goupgrade
 
5. Klik met rechts op de link naar het WBC bestand en kies om het doel op te slaan
 
* U kunt in de URL "localhost" vervangen door het IP adres van uw server, of de computer waar de dongle in steekt en waar de V-Ray license server draait.
 
 
Het WBC bestand wordt naar V-Ray toegestuurd, waar we uiteindelijk een RTU bestand terugkrijgen.
Met dit RTU bestand kunt u uw bestaande dongle resetten en opnieuw activeren voor gebruik met V-Ray 3.0 voor SketchUp.
 
Zie ook de uitleg in het engels over Dongle Reprogramming
Deze licentie activatie procedure kan NIET ONLINE worden gedaan en dient uitsluitend door Alfazet te worden uitgevoerd. Dus niet via de website van ChaosGroup omdat deze licenties via software dealers zijn aangeschaft.
 
https://docs.chaosgroup.com/display/LICENSE/Dongle+Reprogramming
 
 

Wilt u telefonisch geïnformeerd worden over de verdere mogelijkheden en licentievoorwaarden van V-Ray.

omhoog