V-Ray is de ultieme renderplugin voor SketchUp Pro, Revit, 3ds Max en Rhino
 
In hoeveel tijd wilt u renderen?
 
 
14 juni 2017

 

Meer snelheid met V-Ray ! 

Indien u al enige tijd met V-Ray aan het renderen bent, zult u ervaren dat het renderproces altijd weer iets langer uitvalt dan verwacht. En juist tegen de deadline aan is dat natuurlijk vervelend. Maar dat is niet alleen het geval bij V-Ray, ook bij Artlantis, Render[in] en SU Podium is dat zo.
 
 
Vandaar dat de vraag opkomt, is het niet mogelijk om het renderen te versnellen?
 

Het antwoord is volmondig ja !!

 
Alleen het is de vraag of het voor uw situatie / werk interessant genoeg is om ook daadwerkelijk in gang te zetten.
 
1. Met de nieuwe V-Ray versies voor SketchUp Pro, Revit, 3ds Max en Rhino is het mogelijk middels een betere (snellere) grafische kaart het render proces 20% te versnellen.
De NVIDIA kaarten (Windows computers) worden elk half jaar sneller en blijven gelijk in prijs of worden goedkoper. Koppelingen van grafische kaarten in de Windows computer worden steeds geavanceerder en het werkgeheugen (VRAM) groter. Wij informeren u graag over de NVIDIA kaarten en mogelijkheden, zonder deze overigens te koop aan te bieden. U zult bij uw computer specialist / IT organisatie dat dienen te regelen. Maar voorlopig is de CPU het belangrijkste. Meer Cores met meer GHz snelheid vertaald zich direct terug in sneller werken.
Apple zal medio december 2017 met een nieuwe reeks professionele iMac's uitkomen, wellicht dat daar ook NVIDIA kaarten in ondergebracht zijn.
 
2. Heeft u één of meerdere computers beschikbaar, die zijn voorzien van de juiste hardware (aantal processor cores en snelheid / één of meer NVIDIA kaarten) dan kunt middels het aanschaffen van extra nodes (per stuk mogelijk) deze computers in te zetten om het renderproces aanzienlijk te versnellen. Zie onderstaande film waar het verschil tussen 1, 6 en 11 nodes duidelijk wordt.
 
3. Heeft u geen extra computers en u wilt toch de rendertijd aanzienlijk verkorten, dan is het veelal mogelijk (Windows) om de grafische kaart te vervangen door een sneller model. Dat is een redelijk eenvoudige oplossing. Maar de werkelijke snelheid bij V-Ray versie 3.6 komt nog steeds van de processor, meer Cores en snellere processoren worden van harte aanbevolen.
 
Heeft u nog een laptop computer om te renderen, bedenk dan dat een laptop altijd duurder en langzamer is dan een "normale" desktop computer.
In principe is het aanbevolen om met een goed werkstation (Desktop) te renderen.
Rendert u met een Apple computer, dan is die flexibiliteit van later een snellere NVIDIA kaart inzetten er niet, u dient dan uit te kijken naar een snellere nieuwe Apple computer, let er daarbij op dat de keuze niet meer zo groot is en dat de juiste grafische kaart erin zit. Ook daar willen wij u gaarne assisteren.
 
4. Indien u geen interesse of mogelijkheid heeft voor bovenstaande opties, dan kunt u nog kiezen om de renderingen uit te besteden: Aan één of meerdere renderfarms
Of aan een professioneel render bedrijf in de Benelux, die de renderingen voor u in kortere tijd kan uitvoeren.
 
Wilt u nadere informatie over de eigenschappen en extra mogelijkheden van uw computer met betrekking tot het maken van renderingen, neem dan per E-mail contact met ons op.
 
Wij kunnen aan de hand van uw computer gegevens (Windows) vrij nauwkeurig aangeven wat de rendertijd zal worden in vergelijk met 2100 andere Benchmark Windows computers. En tevens vertellen waar nog snelheidswinst gehaald kan worden.

3 nodes om uw rendering te versnellen

 

Add more render Power

 
https://www.chaosgroup.com/vray/render-node
 
Fast distributed rendering
Render single images faster using the combined computing power of multiple machines.
 
 
Film over het gebruik van Render nodes in V-Ray
In drie stappen:
1. met een enkele computer
2. met 6 nodes
3. met 11 nodes
 
Render Speed with Multiple Render Nodes
https://youtu.be/Nv-tYAg0zcc
 
 

 

Instellen met Distributed Rendering

 
De "distribution management wordt in twee delen verdeeld:
 
Render Client + Render Servers
 
De Render Client is de computer, die door de gebruiker wordt gebruikt en waar de rendering wordt gestart. Deze verdeeld de afbeelding (frame) in meerdere render delen (oppervlakken van de rendering) en verdeeld het werk om het uit te rekenen over de aangekoppelde Render Servers.
De Render servers zijn de afzonderlijke computers, die maar één doel hebben: meehelpen in het uitrekenen van een deel van de te maken rendering. Het maakt als het ware deel uit van uw eigen `'render farm`' in uw eigen netwerk. De benodigde informatie wordt opgevraagd bij de Render Client en vervolgens wordt het uitgerekende (gerenderde) resultaat terug gegeven aan de Render Client. De Render Client voegt al deze losse oppervlakken weer keurig aan elkaar en geeft de gebruiker in snellere tijd de complete rendering.
 
https://docs.chaosgroup.com/display/VRAY3MAX/Set+Up+Distributed+Rendering
 

 

V-Ray Distributed Rendering

Op deze manier wordt één of meerdere computers met Nodes uitgerust gebruikt om de rendering te versnellen.
 
https://youtu.be/bUbIacSsz0o
 
 

 

Distribution Render in V-Ray for Sketchup

 
Gepubliceerd op 9 okt. 2016
Dus met de oude 2.x versie van V-Ray, is met versie 3.x fors veranderd.
 
This video tutorial go step by step How to utilize all your computer to get your rendering faster!! Distribution Render in V-ray for Sketchup
Thank you for watching!
 
https://youtu.be/C6aFwjRs5pE
 

 

vray distributed render in SketchUp

1 april 2016 (dit is dus met versie 2 van V-Ray voor SketchUp !)
 
https://youtu.be/-COoKWb5FLk
 

 

De technische hardware gegevens bij deze films

 
In al de films heeft de maker (bewust of onbewust) vergeten om de technische gegevens van de gebruikte computers te vermelden. Iets dat eigenlijk als standaard geldt voor alle render firma's. Ze willen eenvoudig niet dat de klant een relatie kan leggen tussen zijn of haar computer en die in de films worden gebruikt. Een gemiste kans, want het is heel belangrijk om het resultaat in de film te kunnen vergelijken met de eigen situatie.
 
Een professioneel render programma vereist dat de presentatie en informatie naar de professionele klant ook transparant verloopt.
 
De huidige prijs (juni 2017) voor 1-4 render nodes bedraagt 250,- excl. btw. per node
Indien u 2 extra nodes wilt aanschaffen dan komt u dus op 2 x 250,- = 500,- excl. btw
 

 
Er zijn voor V-Ray Render Farms actief over de hele wereld:
https://www.chaosgroup.com/render-farms
 
 

 
De Renderzone (bij onze uitgeverij) biedt met meer dan 130 pagina's uitleg over alles wat met renderprogramma's en met de benodigde optimale computer hardware te maken heeft.
Uiteraard kunnen we telefonisch of per E-mail al uw vragen beantwoorden.
 
http://www.ontmoeting.nl/renderzone/index.html
 
Naar welk renderprogramma gaat uw voorkeur uit?
 
http://www.ontmoeting.nl/renderzone/48-principle.html
 

 

omhoog