Twinmotion 2019

Via de media bereikte ons het bericht dat Twinmotion van Abvent in Frankrijk is verkocht aan Unreal Engine software (Epic Games).

Abvent heeft distributeur(s), reseller( s) en al haar gebruikers niet van te voren geïnformeerd. Maar ook de dagen daarna werd geen enkele informatie verschaft. Ze lijken hiermede te willen zeggen we hebben het dealernetwerk wereldwijd niet meer nodig.

 

Daarmee is Abvent in onze optiek in gebreke gebleven

Artlantis & Render[in]

Zie ook de Artlantis en Render[in] pagina

De Twinmotion verkoop lijkt het resultaat (achteraf) van al een jaar lang goed voorbereide geheime operatie. Waarbij het minderheidsbelang van de investeringsmaatschappij (2017) en de wisseling van de wacht op directie niveau een rol moet hebben gespeeld. De overname van Twinmotion (KaRa in Straatsburg) door Abvent toendertijd, heeft niet datgene opgeleverd, waardoor de kapitaal injectie met vreemd geld noodzakelijk was. Hetgeen automatisch na verloop van tijd (2019) impliceert, dat de aandeelhouders iets willen terugzien van hun investering. Hetzelfde hebben we met V&D gezien waar de warenhuisgebouwen werden verkocht alleen maar voor het rendement van de aandeelhouders.

Om de aandeelhouders en Abvent's eigenaren tevreden te stellen is nu deze stap gezet: verkoop aan Unreal. Waarbij de directie van Abvent en de aandeelhouders er wellicht goed vanaf komen. De gebruikers en dealerketen werden echter op listige manier buitenspel gezet en op geen enkele manier van te voren geïnformeerd!

Een week daarvoor werden nog E-mail berichten over Twinmotion's Webinar de wereld ingestuurd, alsof er niets aan de hand was.

De 'woordvoerder' van Abvent Mevr. Gulden doet deze zaak kort af op Twitter met vijf woorden: Twinmotion's nieuwe eigenaar is Unreal.

Dat was het dan. Geen persbericht op Abvent site. Geen informatie aan wederverkopers, niets van dat al. Wèl is alle informatie op internet die ooit betrekking had op Twinmotion gewist. Telefonische informatie bij Abvent leverde alleen maar ontwijkende antwoorden op, met verwijzing naar de nieuwe eigenaar.

Daarmee is voor Alfazet het doek gevallen over de producten Artlantis en Render[in] sofware, die ook van Abvent zijn. Alfazet zegt het vertrouwen in deze sof(t)ware leverancier op.

Hoe het in de toekomst met Twinmotion zal gaan is nu nog niet duidelijk.

De eerste contacten zijn reeds gelegd! Wie weet . . .

wellicht gaat het voor ons als dealer, samen met onze gebruikers om een doorstart.

Waarbij de nu al gigantische mogelijkheden van Twinmotion's software in een versnelling zullen raken.

 

Unreal Software

Beloofde op haar website dat kopers van Twinmotion schadeloos worden gesteld. Ze moeten daarvoor hun aankoop faktuur samen met hun gegevens opsturen naar Support van Unreal. Dat moet dan voor 31 augustus 2019 gebeuren aan Epic, het bedrijf achter Unreal. Daar dient u het verzoek tot terugbetaling in te dienen. Maar daar blijft het niet bij: de kopers van Twinmotion zullen voorzien worden van een gratis Upgrade van de eerstvolgende betaalde officiële versie. Epic verwacht die rond november 2019 uit te brengen.

Wij volgen Unreal al 3 jaar, waarbij het tempo van de groei opvalt en de investeringsbereidheid van de kapitaalmarkt voor de lucratieve GAME markt die per jaar in de vele miljarden loopt. De geschatte waarde van Unreal bedraagt 15 miljard dollar.

Wij schreven regelmatig in ons Hard- en Software Bulletin over de opkomst van deze gigant in de GAME wereld.

Bij Epic FAQ site is informatie over de teruggave opgenomen. Onderstaand de engelse tekst zoals deze nu op de Unreal site te vinden is.

Twinmotion 2019 software aangeschaft is zeker niet hetzelfde als Unreal Engine nu uitbrengt

Een aantal van de functionaliteiten zijn eruit gehaald. Hetgeen overigens gebruikelijk is bij een 'tijdelijk gratis promotioneel ' weggeven van software. Alvorens met de nieuwe betaalde uitvoering op de markt te verschijnen (medio november). Abvent gaat zelf door met z'n TwinLinker opzet, zonder Unreal. Teruggave van betaalde Twinmotion uitvoering, is een hele geste van Unreal zoals deze op hun site aan de enthousiaste Twinmotion gebruikersgroep wordt voorgesteld.

Ook bij SketchUp kennen we 'gratis' uitvoeringen met beperkte functionaliteit ten opzichte van de echte complete SketchUp Pro, die uit SketchUp, LayOut en StyleBuilder bestaat.

 

Unreal website:

A few features were removed or changed:

It's no longer possible to browse the BIMobject catalog directly from within Twinmotion; however you can still access the catalog in a separate browser window and download the assets for use in Twinmotion.

The TwinLinker Cloud Presentation platform is no longer available.

Branded assets have been removed from the included asset library, and in most cases replaced with generic ones.

H264 video encoding is now handled directly by the OS instead of using dedicated encoders.

 

What if I had already purchased Twinmotion?

Customers who purchased Twinmotion prior to May 13, 2019 will be provided a free upgrade to the next paid version of Twinmotion released by Epic (anticipated around November 2019).

In addition, Epic will refund previous purchases of Twinmotion (or the maintenance and support agreement provided by Abvent) made by end users of Twinmotion in 2019. Please request a refund by providing a receipt of your purchase prior to August 31, 2019. Refund requests can be submitted on our support site.

If you have any questions about how to receive the benefits of a maintenance and support agreement you've previously purchased from Abvent, please visit our support site for assistance.

Support site

https://twinmotionhelp.epicgames.com/s/

Twinmotion : we wachten met spanning af wat de toekomst zal brengen.

Artlantis en Render[in] programma's worden door Alfazet per direct niet meer verkocht.

Mochten er vragen zijn over deze software, dan zijn we er natuurlijk wel voor de bestaande klanten.

  omhoog