Rendering in Artlantis Studio.

Basecamp 2017 Eindhoven.

 

Vragen en antwoorden bij SketchUp Pro 2018

* activatie SketchUp Pro 2018

60dagen

Veel gestelde vragen SketchUp Pro

V: De nieuwe versie van SketchUp Pro 2018 is verschenen, hoe kom ik aan de nieuwe Upgrade licentie codes?

A: Stuur een E-mail bericht naar info@alfazet.nl met vermelding bij onderwerp: nieuwe licentie code 2018.

Met uw oude serial nummer, versie van SketchUp Pro en uw volledige naam en adres + telefoon.

Stuurt u GEEN EMAIL dan ontvangt u automatisch van ons de nieuwe codes, zodra wij ze hebben ontvangen.

Hou er rekening mee dat er enkele weken overheen kunnen gaan voordat we de nieuwe licentie codes vanuit de Verenigde Staten hebben ontvangen. Wij gaan ze dan uitwerken en u ontvangt van Alfazet een nieuw licentie formulier als PDF bestand per E-mail toegestuurd.

Dus altijd vlak na de introductie van 2018 zijn er NOG GEEN CODES in Nederland. Indien u een dringende reden hebt om direct met 2018 te willen gaan werken, dan kan dat vanaf dag één !

U download eenvoudig de 2018 versie en vult t.z.t. zodra u deze van ons hebt ontvangen de nieuwe licentie code daarvoor in. U heeft daar 30 dagen de tijd voor.

 

V: Ik heb SketchUp Pro 2017 gekocht. Moet ik voor deze 2018 Upgrade betalen?

A: Nee, indien uw Maintenance nog niet is verlopen. Hierdoor is de Upgrade naar 2018 voor u gratis. Binnen de Maintenance periode zijn de updates en Upgrades telkens gratis. Het antwoord is ja voor het geval de Maintenance periode van uw licentie is verlopen. Alleen bij de grote Upgrades die elk jaar uitkomen heeft u een nieuwe betaalde licentie code van ons nodig.

 

V: Waar kan ik SketchUp Pro 2018 downloaden?

A: Klik om SketchUp Pro 2018 te downloaden.

 

V: Hoe werkt Upgraden eigenlijk?

A: Heeft u een geldige Maintenance, dan ontvangt u over enige tijd de nieuwe licentie, nadat u een E-mail heeft gestuurd. Heeft u nog geen Maintenance, dan schaft u een Maintenance aan voor de periode van 1 jaar. Maintenances bevatten gratis Upgrades, updates en Support op installatie/autorisatie voor de afgenomen periode.

Hoe komt ik aan een Upgrade? Stuur een E-mail bericht naar info@alfazet.nl met uw naam en adresgegevens plus uw Serialnummer van de vorige SketchUp Pro.

 

V: Waarom zou ik Upgraden?

A: In SketchUp Pro 2018 zitten niet alleen nieuwe functies en zijn een aantal bugs gerepareerd, maar het maakt eveneens gebruik van nieuwste hard- en software (operatingsystemen zoals Windows 10 en OSX 13). Tevens zijn de im- en export filters aangepast aan nieuwe 3D programma's van derden. Met name de DWG/DXF in- en export. Ook in LayOut zijn een nieuwe functies toegevoegd, ondermeer DWG/DXF export en het gebruik van tabellen. Lees over de nieuwe gereedschappen en mogelijkheden op de pagina's alhier.

 

V: Moet ik een nieuwe computer kopen?

A: Nee, maar om het nieuwe 3D Warehouse volledig te benutten moet u wel een WebGL compatibele browser programma hebben geïnstalleerd, deze is bij moderne computers standaard al aanwezig. Zie systeemeisen.

V: Al die computer technische dingen gaan aan mij voorbij, kan ik ook telefonisch of per E-mail daar meer van u te weten komen?

A: Wij zijn maar al te graag bereid om u alle optimale (technische) gegevens te verstrekken, die voor u van toepassingen zijn.

V: Hoe zit het met mijn huidige versie SketchUp en mijn Mac/Windows operating systeem?

A: Kijk bij onze inspiratie pagina met daarin de tijdlijn met versie nummers.

 

V: Wat zijn de licentie voorwaarden voor de oude SketchUp Make 2017 ?

A: SketchUp Make uitvoering is een sterk in functionaliteit teruggebracht programma, dat uitsluitend bedoeld is voor hobby gebruik. Zodra het wordt gebruikt door instellingen en bedrijven is diegene die dat doet in overtreding met de licentievoorwaarden en met de wet. Zie het verkorte exemplaar van deze voorwaarden.

Voor Make is er inmiddels een Nederlandse handleiding.

 

V: Ik kan het 3D Warehouse niet meer gebruiken

A: Sommige oudere versies van SketchUp Pro op Mac kunnen niet meer overweg met het nieuwe 3D Warehouse. In dat geval kunt u Upgraden naar SketchUp Pro 2018 of het 3D Warehouse in uw webbrowser los van SketchUp Pro gebruiken. Bekijk altijd eerst onze uitgebreide pagina met de actuele Systeem vereisten.

 

V: Kan ik bij een Upgrade ook direct van platform veranderen?

A: Ja, u krijgt van ons de licentiecode die voor beide platvormen (Win + Mac) geschikt is.

 

V: Werken de bestanden die ik in een oudere versie heb gemaakt nog wel in 2018?

A: Ja, geen enkel probleem. U kunt SketchUp bestanden van versies zo oud als 8, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 zo in 2018 importeren.

 

V: Kan ik mijn oude SketchUp versie 2017 nog wel gebruiken ná Upgraden?

A: Ja dat kan met een kleine beperking. SketchUp Pro 2018 zal op een nieuwe locatie op uw harde schijf worden opgeslagen. De beperking is dat u na aanschaf van de nieuwste 2018 versie de oude 2017 versie niet meer op een andere computer kunt herinstalleren. Ook bij het Upgraden van het operating systeem kan het zo zijn dat u 2017 daarna niet meer kunt opstarten. U kunt 2017 zonder deze veranderingen wel degelijk nog in uw huidige computer blijven gebruiken, mocht dat zinvol zijn naast de actuele nieuwe versie. Bij SketchUp Pro netwerk licenties kunt u de oude nog 60 dagen na het installeren blijven gebruiken, daarna stopt ie, indien het om een 'automatische' Upgrade gaat, zoals bij versie verandering binnen de Maintenance periode. Indien u zelf voor een Upgrade opdracht geeft zal de oude versie direct niet meer beschikbaar zijn.

 

V: Wat is Maintenance eigenlijk?

A: In het kort komt het er op neer dat het een soort onderhoud van uw programma betreft. Vergelijkbaar met de vroegere Upgrades van nieuwere (jaarlijkse) versies. Binnen de actieve Maintenance periode ontvangt u namelijk de laatste grote Upgrades (met nieuwe licentie codes) GRATIS. Daarnaast heeft u binnen de Maintenance periode support bij het installeren en activeren van de software.

 

V: Welke render plug-ins zijn met SketchUp Pro 2018 compatibel?

A:

Vlak na het verschijnen van de nieuwe SketchUp Pro 2018 zijn nog weinig Render programma's up-to-date. Dat duurt meestal weken. U kunt dat volgen via het Forum van uw renderprogramma. SU-Podium was een van de eerste compatibele render programma's.

V: Hoe ga ik dan verder met mijn renderprogramma na 2017?

A: U kunt in uw computer SketchUp Pro 2017 gebruiken inclusief uw Render plugin of stand alone Render programma. Zodra uw Render programma is aangepast, kunt u overstappen naar 2018. In de tussentijd kunt u SketchUp Pro 2017 volop gebruiken. Maak alle nieuwe ontwerpen in 2017. Voor toepassen met een renderprogramma kunt u deze terugzetten bij het bewaren (Save As) als een oudere versie dus bv. 2017. Verlaat 2018 en start 2017 op en maak uw gewenste rendering.

V-Ray

SU Podium

PodiumWalker

Twinmotion

Render[in]

Artlantis

 

V: Upgraden vanaf een oudere versie ?

A: U kunt uw aanvraag doorgeven met uw serienummer(s). Vervolgens wordt uw aanvraag afgehandeld zoals u gewend bent. Na ontvangst van de licentiecode kunt u SketchUp Pro 2018 opstarten en deze autoriseren met de geleverde licentie. Vergeet niet om al uw adresgegevens te vermelden.

V: Kan ik ook van een oudere versie van SketchUp Upgraden?

A: Jawel, u bent dan naast de Maintenance periode (1 jaar) tevens Reinstatement Fee verschuldigd. Of 'Late Reinstatement Fee' indien de Maintenance meer dan 1 jaar is verlopen.

Zie de uitgebreide informatie pagina.

 

V: Wat kost een upgrade naar versie 2018?

A: Heeft u een geldige Maintenance, dan is de Upgrade gratis. Heeft u dat niet, bekijk de prijslijst voor 1 jaar Maintenance plus de "Reinstatement fee" of "Late Reinstatement' fee (zie info).

Zie de prijslijst SketchUp Pro .

 

V: Kan ik bij een Upgrade ook omschakelen van standalone naar netwerk?

A: Dat kan, prijs op aanvraag. Informeer hoe dat zit.

 

V: Als mijn Maintenance verlopen is, verloopt mijn licentie dan ook direct?

A: Nee, want de licentie blijft geldig en het SketchUp programma blijft in dezelfde computer werken. U heeft alleen geen recht meer op een gratis Upgrade, updates of support op installatie / autorisatie wanneer uw Maintenance verlopen is.

A: Er is een uitzondering, bij de educatieve en Private Netwerk licentie vormen.

 

V: Vragen over deze procedure?

A: Informeer bij Alfazet of bel.

 

V: Is afname van Maintenance ook verplicht bij educatieve licenties van SketchUp Pro?

A: Nee, bij geldige educatieve licenties, dus licenties met een verloopdatum in de toekomst, zijn alle updates, Upgrades en support op installatie / autorisatie standaard inbegrepen.

 

V: Is het ook mogelijk om naar een oudere versie van Sketchup Pro terug te gaan?

A: Nee, dat is helaas niet mogelijk. U kunt alleen maar Upgraden naar de nieuwste SketchUp Pro.

 

V: Ik ben niet tevreden over mijn huidige reseller. Moet ik mijn Upgrade daar dan toch aanvragen?

A: Nee, u kunt uw Upgrade ook bij Alfazet aanvragen. Wilt u dan wel uw Serienummer opgeven en uw adresgegevens doorgeven plus de computer Windows / Mac? Een E-mail met deze gegevens volstaat. Bij Alfazet bent u verzekerd van de juiste informatie plus advies met de beste SketchUp documentatie.

 

V: Ik wil de nieuwe SketchUp Pro 2018 goed leren kennen wat zijn de mogelijkheden?

A: Alfazet heeft speciaal voor het populaire SketchUp Pro programma een uitgeverij opgericht. Daar treft u alle uitgaven aan om het nieuwste programma snel te leren kennen. En om efficiënter de tekeningen te maken.

A: Er is ook een SketchUp Pro 2018 handleiding verschenen met daarin informatie over SketchUp, LayOut en StyleBuilder.

 

V: Extra informatie over standalone SketchUp licenties

A: Indien u SketchUp Pro 2017 hebt gebruikt en daarna een licentie hebt ontvangen voor SketchUp Pro 2018, dan installeert SketchUp zichzelf in een afzonderlijke (gescheiden) map / directory.

De nieuwe Standalone SketchUp Pro 2018 komt er dus bij, in de computer. Bij netwerk uitvoeringen is dat weer anders.

Zodra u de licentie gegevens van 2018 hebt ingevuld, is na 60 dagen het niet langer mogelijk om de oude versie 2017 naar een andere computer te installeren.

Sommige gebruikers denken dat met elke belangrijke jaarlijkse Upgrade ze tegelijk een aantal extra SketchUp programma's kunnen gebruiken (dus de oude licentie versies). Dat is niet zo. Uw aangeschafte aantal seats blijft ook NA het Upgraden hetzelfde. De nieuwe versie komt IN PLAATS van de oude versie, als het om licenties gaat.

 

V: Waar haal ik 3D componenten vandaan?

A: Naast de standaard 3D Warehouse (die volgens de instructies in de basishandleiding en tips en trucs moeten worden toegepast) is er nu ook de Podium Browser.

De Podium Browser geeft toegang tot een database met duizenden perfect getekende componenten, direct klaar voor gebruik in Sketchup. Daarnaast heeft uitgeverij Ontmoeting een uitgebreid assortiment goede 3D componenten. Uitgeverij Ontmoeting heeft ook een heel assortiment materialen en zelfs een handleiding om zelf SketchUp materialen te maken.


SketchUp prijslijst voor Maintenance

  omhoog