Rendering in Artlantis Studio

 

 

 

 

SketchUp Pro Nieuws overzicht

 januari 2018 SketchUp tips en trucs 2e uitgebreide druk is verschenen, zie de boekpagina.

14 november Basishandleiding SketchUp Pro 2018 boek verschenen

15 november SketchUp 2017 Basishandleiding boek is verschenen
SketchUp 2017 is op 8 november 2016 verschenen.

U kunt voor een bestaande SketchUp Pro licentie deze opnieuw voor 1 jaar Maintenance afsluiten. Gedurende deze tijd bent u verzekerd van support bij installatie en Upgrade en van (gratis) de nieuwste versie. Elk jaar komen er nu belangrijke betaalde versies van SketchUp Pro uit.

 

- - - - - -

SketchUp - - - - - - - -LayOut- - -- - -StyleBuilder

SketchUp Pro 2018

Prijslijst

Het SketchUp Pro programma bestaat uit 3 programma's: 3D ontwerpen met SketchUp Pro, 2D ontwerpen en presentaties maken met LayOut en creatieve stijlen kiezen met StyleBuilder.

Maar het totale aanbod is groter: U kunt ook gratis de SketchUp Viewer downloaden en op elke computer gebruiken om SketchUp ontwerpen op te bekijken en animaties af te spelen.

Daarnaast beschikt SketchUp Pro 2016 over de SketchUp Mobile Viewer, een toepassing voor iPhone, iPad en Androïd tablets en smartphones. U neemt uw ontwerpen zo mee om te presenteren.

 

Nieuwe functies en verbeteringen

SketchUp Pro 2018 en LayOut bevatten vele verbeteringen ten opzichte van 2017.

 

 

SketchUp Pro 2018

Up to date:

In SketchUp Pro worden bovendien de nieuwste besturingssystemen en import filter versies ondersteund (Mac / Windows) en grafische kaarten.

  Plattegrond en presentatie via LayOut.


Elke gebruiker van SketchUp heeft een verlanglijstje met functies die SketchUp zou veranderen in de persoonlijk perfecte tool.

Maar voldoen aan al deze wensen zou een CAD-achtige complexiteit veroorzaken en SketchUp volledig onherkenbaar maken voor diegenen die SketchUp als een potlood willen gebruiken (met superkrachten, dat wel natuurlijk). Dus het toevoegen van heel veel nieuwe functies lijkt geen goed idee.

Dankzij de Ruby-interface en een werkelijk fantastische gemeenschap van ontwikkelaars is er inmiddels echter een universum aan plugins, add-ons en uitbreidingen beschikbaar. Met die tools kan SketchUp bijna alles wat je maar kunt bedenken. Wederom is bij 2018 de Ruby script code verder uitgebreid.

Dus, in plaats van de integratie van al deze tools direct in SketchUp 2018, is besloten om het voor iedereen gemakkelijker te maken om ze te vinden en toe te voegen naar eigen inzicht. Daarom heeft SketchUp vanaf 2017 het Extension Warehouse.

Met de hulp van alle SketchUp Ruby ontwikkelaars overal ter wereld zijn er bijzonder veel interessante scripts beschikbaar, die nu allemaal gebaseerd zijn op de nieuwe Ruby versie en inmiddels van een soort drietraps beveiligingsmode zijn voorzien.

  omhoog