SketchUp Pro 2019

Het succesvolle 3D ontwerp- en teken programma

Snel schetsen maken in drie dimensies, maar ook in twee dimensies. Universeel te gebruiken voor zowel architectuur, interieur en producten. En de presentaties maakt u natuurlijk in LayOut voor snelle PDF opzet.

SketchUp licentie prijslijst

Vragen en Antwoorden SketchUp Pro 2019

SketchUp Boeken

Nieuwe Optie-lijst SketchUp Pro 2019 en web-uitvoeringen (PDF)

Ontwikkeling van nieuw land (IJburg) blijft altijd een spannend proces.

 

Dit is SketchUp Studio

In wezen een normaal SketchUp Pro programma, met de energie plug-in Sefaira toegevoegd. De licentie is echter verschillend van de 'gewone' (Classic) SketchUp Pro omdat bij Studio er sprake is van jaarhuur.

- - - - - -

SketchUp - - - - - - - -LayOut - - - - - -StyleBuilder

Cross-platform (Windows + Mac) licentie.

 

LayOut leren kennen

SketchUp Pro: De gemakkelijkste manier om in 3D te tekenen

SketchUp Pro: De slimste uitvoering van SketchUp tot nu toe !

Grafische pijplijn 2.0

De grafische pijplijn, de slagader van SketchUp, is opnieuw ontwikkeld en verbeterd. Daarbij is de nadruk gelegd op de universele weergave bij zowel SketchUp, 3D Warehouse, LayOut en Trimble Connect. Alle onderliggende rendermodellen hebben vergelijkbare algoritmes gekregen om zo optimaal mogelijk 3D- en 2D weergave te verwezenlijken.

Kijk er gewoon doorheen

Doorzicht kan in drie dimensies een essentiële rol spelen bij de weergave en uitleg van de constructie. In 2017 is de kwaliteit verbeterd van meervoudige transparante onderdelen, waardoor een betere dieptewerking werd verkregen. De X-ray modus heeft zelfs een nauwkeurige afregelmogelijkheden gekregen.

Inferentie

Een wazige term, die onder de motorkap van SketchUp ervoor zorgt dat u "als vanzelf" uw tekeningen kunt maken. Gebruikt u het niet? Jawel, maar vaak wordt Inferencie onvoldoende herkend en daardoor onvoldoende gebruikt. In de Basishandleiding SketchUp Pro kunt u op uw gemak lezen hoe u optimaal gebruik kunt maken van Inferencie.

Eén van de drie Apple Stores in Houston, USA.

 

Hoge resolutie beeldschermen

SketchUp 2019 maakt het mogelijk om optimaal gebruik te maken van 4K en 5K (Apple's Retine display) beeldschermen. Waarbij de lijndiktes en de weergave van de diverse iconen perfect wordt gedaan.

Offset

Heeft u het gebruik van de Offset tool wel eens zelf onder de loep genomen? In de Basishandleiding SketchUp in het Nederlands leest u er alles over. Bij SketchUp krijgt u "schone" offsets, die niet meer (zoals voorheen in oudere SketchUp versies) door elkaar heen lopen bij moeilijke modellen. De naam voor de nieuwe methode: Smart Offset.

Doorsnede

Maak van complete flatgebouwen per verdieping een doorsnede en kleur de opengevallen delen eenvoudig automatisch in met een kleur naar wens. Ook in combinatie met LayOut te gebruiken.

 

 

3D Warehouse

De grootste 3D database ter wereld voor allerlei soorten componentn die rechtstreeks in SketchUp Pro kunnen worden geimporteerd, maar dat niet alleen, u kunt ze naar hartelust ook aanpassen.

De rechthoek

De rechthoek kan nu vanuit het middelpunt opgezet worden. De rechthoek gereedschappen maken ook gebruik van de pijltjes toetsen voor het vastzetten van de as-richting. Zoals bv. als bij de cirkel en polygoon gereedschappen.

Standaard kleuren voor assen en inferencing lijnen in SketchUp

Het is mogelijk om de kleuren voor de assen en inferencing zelf aan te passen, waardoor mensen die meer of minder kleurenblind zijn, de meest optimale kleurcombinatie kunnen kiezen. Maar ook de weergave manier kan daardoor zo optimaal mogelijk worden gekozen. De instelling is niet alleen voor SketchUp, maar ook bij LayOut van toepassing.

LayOut's tabellen

Nog steeds een ontluikend SketchUp programma, dat door steeds meer gebruikers dagelijks wordt ingezet om presentaties zo professioneel mogelijk te maken in zo kort mogelijke tijd. LayOut is wederom uitgebreid, nu met een programma onderdeel waarbij u gebruik kunt maken van de universele Excel bestanden of de .CSV bestanden. Waarbij u in een oogwenk tabellen in LayOut kunt toepassen, waarbij u de tekst en de kolommen en cellen naar hartelust kunt finetunen.

LayOut en .DWG High Fidelity

De .dwg/.dxf importer en exporter is van de grond af opnieuw ontwikkeld om zo optimaal mogelijk lijnwerk vanuit SketchUp in andere CAD programma's weer te geven.

U kunt nu van bijvoorbeeld10 pagina's LayOut in een keer één .dwg/.dxf export uitvoeren, waarbij de diverse pagina's keurig als tien afzonderlijke tabs kunnen worden gekozen.

Clipping masks en labels werden vroeger in ruwe geometrie weergegeven, met LayOut worden deze nu in AutoCAD geimporteerd, zoals u dat mag verwachten.

Kleur per Laag

Bij de CAD export vanuit LayOut was "Color-by-Layer" een van de meest gevraagde opties. In LayOut is die wens in vervulling gegaan. Het is nu mogelijk om alle onderdelen van een bepaalde laag als een kleur te exporteren naar een ander CAD programma.

Van den Broek en Bakema's plan voor IJburg, in SketchUp Pro als animatie samengesteld. Welke door de VPRO in hun uitzending "Onzichtbaar verleden" werd opgenomen.

 

Vaste ID's

Door het toepassen van vaste ID's is het mogelijk om SketchUp modellen makkelijker te veranderen, die vervolgens eenvoudig in LayOut automatisch worden aangepast. Met behulp van "Persistent ID's" is dat nu mogelijk geworden. Het zijn als het ware kengetallen die aan de geometrie van SketchUp (onzichtbaar) worden gehangen.

Extension Manager

Het menu om al uw plug-ins (Ruby scripts) op de meest optimale manier weer te geven. Het aan- en uitschakelen van plug-ins is nog nooit zo gemakkelijk geweest.


Is er veel veranderd in SketchUp 2019 ?

Het antwoord is voor ingewijden duidelijk: meer dan 100 uitbreidingen en aanpassingen in SketchUp als LayOut. Een lang jaar lang wikken en wegen en evalueren wat er wel en wat niet zal worden geoptimaliseerd. En dat proces stopt niet bij de introductie van SketchUp 2019, het gaat het hele jaar gewoon door.

Moet ik het programma dan opnieuw leren?

Nee, zeker niet. De basis eigenschappen zijn voor een groot deel hetzelfde in veel versies van SketchUp. De nieuwigheden zitten hem in nieuwe functies en menu's en inferencie mogelijkheden. Vaak heeft u deze in het begin niet in de gaten. Vandaar dat het lezen van de Basishandleiding SketchUp Pro 2019 en die van LayOut 2019 wel degelijk tot een waardevermeerdering en versnelling van het tekenproces zal leiden.

Hoe zit het met mijn computer?

In SketchUp Pro 2019 zijn de eisen van de te gebruiken computer ten opzichte van 2018 aangepast. Wij helpen u gaarne met optimaal technisch en onafhankelijk advies.

Zie ook de systeemeisen http://www.3dontwerpen.nl/sketchup/systeemeisen.html

Hebt u geen interesse in deze technische materie, roep onze hulp in. Wij willen u graag en vrijblijvend adviseren omtrent alle technische dingen rond uw computer. Zodat u zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken de unieke mogelijkheden van SketchUp Pro 2019. Stuur direct uw E-mail of bel.

 

SketchUp Pro prijslijst.

 

_ _ _ _

5 februari 2019 introductie SketchUp Pro 2019
14 november 2017 de nieuwe SketchUp Pro 2018 is verschenen
25 aug. 2017 nieuwe prijslijsten voor standalone en netwerk licenties
voor 21 juni 2017 uiterste datum voor Upgraden heel oude SketchUp versie
15 febr. 2017: versie 17.2.2554 Mac en 17.2.2555 Windows
25 januari 2017 nieuwe prijslijst
16 november 2016 SketchUp 2017 boek is uit
8 november 2016 SketchUp 2017

  omhoog