Render2

http://www.3dontwerpen.nl/render2/

Render2 staat voor een nieuwe manier van technische gegevens weergeven, op de praktijk gericht van de huidge render gebruiker. Met meer aandacht voor de kwaliteit van de computer, daar is ondanks alle fraaie rendersoftware internet pagina's veel sneller resultaat te boeken.

Het bestaande oude "System Requirements" ging veelal uit van de softwarefabrikant, waarbij meestal de ondergrens van de computer eisen werd opgezocht. Met Render2 belichten we gangbare computers, waarbij de high-end werkstations zeker niet worden vergeten.

Render2 heeft respect voor de manier waarop render software ontwerpers kans zien om de ingewikkelde wiskundige materie om te zetten in een prettig in te stellen menustructuur.

Render2 wil dat de technische gegevens zoveel mogelijk rechtstreeks bij de render software ontwerpers vandaan komen, met de mogelijkheid voor de gebruiker om met precies hetzelfde 3D model het zelf te kunnen nadoen. Dat schept vertrouwen en geeft inzicht in de mogelijkheden van de eigen computer hardware.

 

Onderzoek van Benchmark testen:

Een rendertijdverloop van 20 seconde tot aan 3 uur voor hetzelfde 3D model, alleen door andere computer eigenschappen te kiezen.

 

1. De rendertijd verhouding bedraagt 540 x

2. De prijsverhouding over dit bereik bedraagt 6,2 x

uitgaande van een computer van 400,- tot 25.000,-, hetgeen in de nieuwste V-Ray Benchmark nog weer wordt overtroffen: met 2x VT100 grafische kaarten die, zonder dubbele Xeon processoren en moederbord/geheugen mee te tellen, al op 20.000,- investering komen.

U kunt dus met een kleine verhoging van het computer budget een forse rendersnelheidswinst boeken. Met een 1,5 x hoger te investeren bedrag verbeterd u de rendertijd gemiddeld met 130x. Met een verdubbeling in het te investeren werkstation kan 174 x sneller worden gerenderd.

3. De verschillen in rendertijd van diverse gerenomeerde rendersoftware merken liggen tussen de 1-2 x met dezelfde hardware configuraties.

4. Rendertijd verschillen tussen CPU- en GPU-render programma's zijn veel groter, aangezien het daarbij gaat om totaal andere rekeneenheden en hard- en software principes..

5. Met behulp van Hybride oplossingen wordt naar mogelijkheden gezocht om alles uit de kast te halen, of te wel alle rekenkracht van de computer te mobiliseren bij het uitvoeren van de complexe renderberekeningen. Daarbij wordt nog wel eens vergeten hoeveel verwerkingstempo verschil er is tussen CPU en een goede moderne GPU, waardoor het koppelen van data tussen deze totaal verschillende rekeneenheden tijdens het renderproces tijdverlies geeft (synchronisatie).

 

Indien de rendertijd inderdaad voor het belangrijkste deel door de computer Hardware wordt bepaald en niet door de gekozen Render Software, ligt het voor de hand om de technische gegevens van de computer meer aandacht te gunnen.

Daarbij blijft de juiste keuze binnen het budget van CPU- of GPU renderprogramma met de gekoppelde optimale computer hardware een uitdaging opzich. Wij assisteren daar gaarne bij.

 


PDF Render Nieuwsbulletin gratis download

PDF Render2 flyer gratis download

http://www.ontmoeting.nl/hard-soft/render2/

  omhoog