SketchUp licentie

SketchUp Make zo maar gebruiken?

- - - - - -

SketchUp - - - - - - - -LayOut - - - - - -StyleBuilder

Officiële licentie voorwaarden waar elke gebruiker van SketchUp Make aan moet voldoen


Licentie voorwaarden (verkort)

Voor mensen onder de 18 jaar dient zijn begeleider / ouder / vertegenwoordiger / onderwijzer / zaakwaarnemer accoord te gaan met deze licentie voorwaarden.

Trimble (de makers van SketchUp) verleent toestemming voor privé, royalty free, niet-toewijsbare, niet-exclusieve licentie om het programma van SketchUp Make te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden.

Niet-commerciële doeleinden betekent: u mag de software of de daarmee gemaakte modellen en afbeeldingen niet verkopen, verhuren, met huurovereenkomst uitbaten, pachten of lenen plus de Trimble diensten.

Indien u een winstmakende organisatie hebt in welke vorm dan ook, of u bent een medewerker van een winstmakende organisatie en u gebruikt deze software of de diensten daarvan, dan bent u bezig met commerciële activiteiten; vandaar, om de software en diensten te mogen gebruiken, dient u een SketchUp Pro licentie aan te schaffen.

Indien u aangesteld bent als leraar of onderwijzer bij een educatieve instelling, of u bent een geregistreerde student bij zo'n instelling en u gebruikt de software in de klas, dan mag u de software voor klassikaal onderwijs gebruik worden toegepast. Daarop toeziend, dat de software wordt gebruikt door geregistreerde studenten, die deel uitmaken van de klassikaal te volgen onderwijs / educatie.

Indien u echter in dienst bent als een medewerker van een educatieve instelling en uw werkzaamheden omvatten niet die van een gekwalificeerde instructeur, dan dient u de SketchUp Pro licentie aan te schaffen.

Bijvoorbeeld, maar niet als een begrenzing, indien u aangesteld bent als een lid van de professionele management van een euducatieve instelling zoals de facilities management team, dan wordt verondersteld dat u zich bezig houdt met winstmakende bezigheden en ook in dat geval dient u SketchUp Pro aan te schaffen.

Overheidsinstellingen en daaraan verwante bedrijven en instellingen worden tot de commerciële gebruikers gerekend en dienen in alle gevallen SketchUp Pro te gebruiken.

 

Voordelen voor SketchUp Pro gebruiker

Als SketchUp Pro gebruiker hebt u de mogelijkheid om met uw vragen in uw eigen (Nederlandse) taal vragen aan de verkopende software dealer te stellen, of om per E-mail vragen te stellen. Daarnaast ontvangt u in de door u gekozen Maintenance periode support voor de installatie van het programma en evt. problemen die voortvloeien uit het programma zelf.

Tevens kunt u gebruik maken van de unieke manier waarop het bijgevoegde programma's LayOut en StyleBuilder werken. Beiden aanvullende programma's kunnen niet worden gebruikt bij SketchUp Make omdat ze er niet bijgeleverd worden. LayOut is een compleet 2D opmaakprogramma om al uw 3D modellen te kunnen importeren en actueel houden.

Tevens kunt u gebruik maken bij SketchUp Pro van de veel hogere resolutie van de te maken presentatie afbeeldingen, render programma's, import- en export filters voor zowel andere 3D programma's (AutoCAD) als import- en export van afbeeldingen, maken van rapport verslagen in xml en csv van de gebruikte voorwerpen en attributes, het maken van eigen styles en veranderen van de outlines, het op schaal uitprinten van 3D modellen of kaarten, maken van dynamische componenten voor interactiviteit in de 3D modellen, Solid Tools toepassen en gebruiken, BIM en universele IFC export gebruiken en toepassen, tekenen en bewerken van Lay-outs om daar om eenvoudige en snelle manier PDF bestanden van te maken. Er zijn aantrekkelijke educatieve licentie voorwaarden voor klassikaal en studenten gebruik.

Rechtspositie

Indien u de SketchUp Make software in de Europese gemeenschap hebt gedownload en gebruikt, dan vallen de licentie voorwaarden onder de Nederlandse wet. Waarbij deze worden gehandhaaft door de rechter in den Haag, Nederland.

 

Verschillen tussen SketchUp Make en Pro

http://www.3dontwerpen.nl/sketchup/sufree.html

Systeemeisen

http://www.3dontwerpen.nl/sketchup/systeemeisen.html

Vragen en antwoorden

http://www.3dontwerpen.nl/sketchup/vragen2015.html

SketchUp Make

http://www.3dontwerpen.nl/sketchup/free.html

Gratis uitvoerige documentatie

http://www.3dontwerpen.nl/PDF/index.html

Inspiratie opdoen

http://www.3dontwerpen.nl/inspiratie/index.html

SketchUp Pro handleidingen en bibliotheken

(vraag de educatieve prijslijst aan)

http://www.ontmoeting.nl/

 

Overige documentatie en internet pagina's:

http://www.designcity.3dontwerpen.nl/

http://blog.ontmoeting.nl/

http://www.tekenen.alfazet.nl/

Nagra III Tape Recorder van Unigami (2011) in SketchUp Pro getekend

 

De mobiele 3D fabriek

http://the-mobile-factory.blogspot.nl/2012/10/sketchup.html

SketchUp prijslijst.

 

Nagra III tape recorder, rendering naar SketchUp Pro model.


  omhoog