INTERIEUR ONTWERPEN MET SketchUp (2)

Voorbeelden van het gebruik van SketchUp Pro en LayOut

Over smaak valt niet te twisten, bekijk bijgaande afbeeldingen dan ook met het oog op de mogelijkheden die SketchUp biedt. Het gaat er hierbij niet om of u het mooie ontwerpen vindt, maar het gaat er om dat u er door heen kijkt en bedenkt dat al die mogelijkheden onder handbereik zijn voor u als SketchUp gebruiker.

 

 

 

In de individuele cursussen (indien u dat wenst) gaan we nader in op het werken met SketchUp en met name over de manier waarop u het snelst een interieur kunt tekenen in dit programma.

Een combinatie van kleur, licht en schaduw en doorgetrokken lijntjes maakt het geheel bijna tot een goede schets, maar al deze zaken komen direct uit het programma zelf. U kunt de lijndikte, kleur en soort lijnen tot aan viltstift lijnen aan toe zelf kiezen.

Schaduw studies zijn prima mogelijk waar ook ter wereld, op de exacte locatie van de klant zelf.

Een en ander in combinatie met Google Earth gaat dat vliegensvlug en daarmee beschikt u over een krachtig hulpmiddel om te laten zien hoe de zon (door de vensters) heen schaduwen werpt. U kunt daarbij de maand, de dag en zelfs het uur instellen om exact die belichting en beoordeling te krijgen die u wenst.

Vroeger duurde schaduw-studies meerdere dagen, tegenwoordig met SketchUp duurt het 15 seconden. U kunt deze in afbeeldingen gebruiken, maar ook in animaties.

Combinaties tussen outlines en grijswaarden van uw (gekleurde) ontwerp in SketchUp is prima te doen. U kunt deze printen en indien u dat wenst met viltstiften de kleuren toekennen. Uw 'eigen handtekening' is daarmee volledig geslaagd.

 

LayOut

Dit programma is heel bijzonder en wordt gratis bij de aanschaf van uw licentie voor SketchUp Pro geleverd!

Het is het programma om uw presentaties professioneel uit te voeren. U haalt uw 3D model naar binnen, maakt er tekst bij en aanwijzingen. U kunt er in tekenen, met clipart werken en nog veel meer.

Dan kunt u op drie manieren presenteren:

* op het volledige scherm

* naar de printer

* naar een PDF bestand (per E-mail te versturen)

U kunt daarmee snel een goede en professionele presentatie uitbrengen en het zelfs ook als moodboard gebruiken (u kunt er ook foto's mee importeren). Zo beschikt u over een snel presentatie programma dat een goede communicatie met de klant tot stand brengt. Ook StyleBuilder is een programma dat gratis bij de SketchUp Pro licentie wordt geleverd voor de creatieve touch van uw ontwerpen.

 

Vervolg van deze pagina's

Nadere informatie? stuur een E-mail of bel ons ! tel. 035 52 699 63 (vrijdag middag gesloten)

Alfazet is de officiële dealer van SketchUp Pro en van diverse renderingsprogramma's.

© Alfazet, Huizen, Nederland

 

 

Interieur's zelf ontwerpen?

Kijk bij de uitgaven van uitgeverij Ontmoeting

Prijslijst SketchUp Pro