INTERIEUR ONTWERPEN MET SketchUp (1)

Het ontwerpen van een interieur is afhankelijk van smaak, het is de kunst om aan te sluiten bij de wensen van de klant(en) en toch een eigen identiteit ten toon te spreiden.

Een perspectief tekening is met een handgetekende schets en een moodboard presentatie prima mogelijk, maar het vraagt kennis, tijd en veel oefening om dat 'losjes' en toch voldoende gedetailleerd te kunnen brengen.

In het verleden was een interieurontwerp meestal niets anders dan een platgeslagen plattegrond met hier en daar wat kleurtjes. Maar de tijden veranderen en ook op het gebied van presentatie en aanzicht(en) worden er steeds hogere eisen gesteld.

SketchUp maakt het mogelijk om 'de handtekening' van de maker(ster) in takt te houden en toch de mogelijkheid te hebben om snel te reageren op veranderingen.

Het maken van verschillende aanzichten, inclusief een 2D versie is een kwestie van seconden. En het veranderen van kleurenschema's enkele minuten.

Het fraaie van dit programma is dat u uw 'eigen handtekening' gemakkelijk kunt invullen. Zowel wat materialen (eigen texturen) betreft als de mogelijkheid om combinaties te maken tussen foto's, tekeningen, handgeschreven teksten en het SketchUp model.

Op een tentoonstelling een nieuw behang, vloerbedekking of tegel etc. gezien?

Maak een foto, bewerk deze en plaats het nieuwe materiaal direct in uw 3D ontwerp met SketchUp. Om al deze handelingen goed te kunnen uitvoeren is een handleiding verschenen Materialen 1 + 2 van onze uitgeverij Ontmoeting.

vervolg voorbeelden

Alfazet is de officiële dealer van SketchUp Pro en van diverse renderingsprogramma's.

© Alfazet, Huizen, Nederland

 

 

Interieur's zelf ontwerpen?

Kijk bij de uitgaven van uitgeverij Ontmoeting

prijslijst SketchUp Pro